Activiteiten

Onderwijs

De Peace Beyond Borders-tour biedt een educatief programma gericht op MBO- & HBO-opleidingen en universiteiten. In het kader van dit programma wordt de documentaire Peace Beyond Borders vertoond en aansluitend een interactieve sessie op maat verzorgd. Afhankelijk van de wensen en het niveau van de studenten worden verdiepende werkvormen aangeboden. Hierbij wordt op een interactieve manier aandacht besteed aan het ontstaan van conflict en de rol die sport kan spelen in vredesprocessen. Voor de invulling van deze verdiepende werkvormen werkt International Sports Alliance samen met stichting Oikos, UPact en MasterPeace.

Filmhuizen en festivals

In  2011 wordt de documentaire in verschillende filmhuizen en op festivals vertoond. Aansluitend op de vertoning wordt debat over het thema sport & vrede gevoerd. 

Symposium sport & vrede

Begin 2012 wordt de Peace Beyond Borders-campagne afgesloten met een slotsymposium over sport & vrede. Beleidsmakers, professionals uit sectoren van sport en ontwikkelingssamenwerking en studenten worden uitgenodigd voor een dagvullend programma met verschillende workshops rondom het centrale thema. Voor de invulling van deze dag werkt International Sports Alliance samen met stichting Oikos, PAX en Masterpeace.

Bent u geïnteresseerd in deelname aan bovengenoemde activiteiten? Neemt u dan contact op met Martijn Harlaar

Zie agenda voor een actueel overzicht